În cadrul ședinței au fost prezentate rezultatele analizei situației în domeniul turismului din Republica Moldova și au  fost discutate tendințele naționale și internaționale pe piața turistică.

De asemenea, au fost analizate date statistice și documente strategice referitoare la turism, au fost organizate ateliere de lucru și au fost efectuate vizite la unele destinații turistice din teritoriu.

 Astfel, pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie va fi elaborat proiectul Programului Strategic de Dezvoltare a Turismului în anii 2020 – 2030 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acestuia, iar la sfârșitul lunii noiembrie vor fi organizate o serie de consultări prealabile cu mediul de afaceri, autoritățile publice și membrii Grupului de lucru pe marginea proiectelor elaborate.

Programul este elaborat pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK aid.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!