„La nivel industrial, coaja de vinete este un subprodus foarte puţin valorificat, aproape deloc, dar reprezintă o sursă bogată de compuşi biologic activi cu potenţial antioxidant ridicat. Eu lucrez cu studenţii în Staţia Pilot de Bere din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi m-am gândit că berea este un produs care are un conţinut moderat de alcool, are un PH optim pentru solubilizarea extractului de vinete”, a spus inventatoarea Georgiana Horincar.

Femeia a adăugată că tendinţa consumatorilor este de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi, iar acest lucru solicită inovare în industria alimentară. În plus, produsul are o serie de avantaje pentru sănătatea consumatorilor.

Acest tip de băutură beneficiază de proprietăţile antioxidante ale extractului din coaja vinetelor, prin creşterea nivelului de compuşi bioactivi în compoziţia berii. Mai mult, prin încorporarea extractului de vinete, bogat în pigmenţi antocianici, berea a dobândit o culoare roşiatică, cu o intensitate ce a variat în funcţie de conţinutul de extract adăugat, fără a modifica celelalte caracteristici senzoriale, gust, miros, limpiditate, spumare. Prin urmare, produsul este o sursă importantă de antioxidanţi, vitamine din grupul B şi substanţe minerale care, consumat cu moderaţie, contribuie la o dietă sănătoasă şi echilibrată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!