Membrii forţelor kurde spun că focul de artilerie al armatei turce şi rebelilor arabi pro-turci care îi sprijină au lovit mai multe zone cu populaţie civilă în Ras al-Ain, inclusiv un spital. Kurzii spun că cinci luptători au fost ucişi în timpul atacului.

„SDF s-a angajat să respecte armistiţiul cu Turcia, dar de noaptea trecută, bombardamentele turcilor şi ale mercenarilor lor au început din nou. Spitalul din Ras al-Ain a fost principala ţintă în această dimineaţă”, a declarat Merivan Qamishlo, reprezentant al miliţiilor kurde.

„Situaţia în spitalul din Ras al-Ain este catastrofală. Trei ambulanţe care aparţin Crucii Roşii kurde nu au fost lăsate să intre în curtea spitalului. Au fost trase focuri de arme în direcţia lor. Oraşul este complet înconjurat şi în aer dar şi la sol de armata turcă”, a completat acesta.

Noile confruntări vin după doar o zi de la anunţul lui Mike Pence, conform căruia el şi Erdogan au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte oprirea avansului turcesc în nordul Siria, începută după ce Donald Trump şi-a abandonat aliaţii kurzi şi i-a lăsat mână liberă preşedintelui turc să pătrundă militar în zonă.

Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a declarat, vineri, că „aşa-zisul armistiţiu nu este decât o solicitare de capitulare din partea kurzilor”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!