În acest scop, în ziua alegerilor, la 20 octombrie centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice (ASP) vor asigura cursul procedurii de eliberare a buletinelor noi perfectate, fie, în urma unei solicitări, vor elibera acte de identitate provizorii. Programul de lucru a centrelor va începe la orele 7:00 dimineața, până la orele 21:00 seara.

Astfel, ASP anunță că cetățenii vor fi deserviți conform principiului teritorial, la centrele multifuncționale și serviciile eliberare a actelor de identitate în a cărei rază de competență teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reședința temporară, care este valabilă. Procedura de eliberare a buletinului de identitate provizoriu durează în mediu 15 minute.

Cetățenii Republicii Moldova care au depus cererea pentru eliberarea buletinului de identitate în perioada 20 septembrie – 17 octombrie 2019, pot ridica buletinul de identitate până la ziua alegerilor inclusiv și în cazul în care termenul limită al comenzii depășește această dată, indiferent de tariful achitat.

Pentru mai multe informații despre programul serviciilor prestate de Agenția Servicii Publice, lista documentelor necesare, termene, tarife și înlesniri, puteți accesa site-ul instituției: www.asp.gov.md sau puteți telefona la numerele indicate: 14909 pentru apeluri naționale și (+373) 022-257070 pentru apeluri internaționale.

Amintim că la duminică, 20 octombrie, pe teritoriul întregii țări, se vor desfășura alegeri locale generale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!