Conform datelor obținute de sursa citată, cele 14 persoane eliberate din funcție, în cele 100 de zile de activitate a noului Guvern al Republicii Moldova, erau: un ministru, patru secretari de stat, un șef cabinet, un consilier, un asistent, un specialist principal în secția resurse umane, un consultant principal în secția juridică, un consultant duperior în secția financiar-administrativă, un inspector superior și un inspector asupra executării hotărârilor.

Astfel, funcționarii publici ai aparatului central, au beneficiat la încetarea raportului de muncă de indemnizații unice pentru fiecare an de vechime în serviciul public, sumă totală constituind 41.010 lei. Totodată s-au compensat și zilele de concediu nefolosite, suma totală fiind de  266.214 lei. În același timp, personalul cu funcție de demnitate publică și din cabinetul persoanelor cu funcție de demnitate publică au primit, în total, indemnizații unice în valoare de 91.152 de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!