Ceban a raportat că „noua conducere a companiei întreprinde deja măsuri, inclusiv administrative, în vederea eliminării acestor lacune și îmbunătățirea activității grupului de companii ”Moldovagaz””.

Șeful întreprinderii a spus că deja există o înțelegere de principiu la nivel de „Gazprom” și „Moldovagaz” de a prelungi contractul de furnizare a gazelor naturale, începind cu 1 ianuarie 2020, iar semnarea contractului se va produce „curând”. Nici șeful statului, nici Ceban, nu au anunțat încă data concretă. 

La întâlnirea cu Dodon, Ceban a spus că „există premise” pentru a reduce prețul de achiziționare a gazelor rusești, începînd cu anul 2020. „Am primit asigurări că tarifele pentru consumatorii finali, în anul curent, nu vor crește”, anunță Dodon.

„Deși există speranța ca tranzitul gazului rus prin teritoriul Ucrainei va fi asigurat, semnarea contractului cu „Gazprom” va prevedea și posibilitatea preluării gazelor naturale în orice punct de livrare, inclusiv la hotar cu alte state, iar operatorii de sistem gaze a țărilor respective vor asigura transportul gazelor naturale pînă la hotarul Republicii Moldova, conform regulilor existente”, scrie pe pagina președintelui. 

Anterior Vadim Ceban a declarat că în timpul apropiat şi Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va efectua un audit la Moldovagaz, iar o companie internațională va audita raportul financiar al întreprinderii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!