UPDATE 13:22 Comisia Electorală Centrală a solicitat explicații de la funcționarul electoral. Acesta și-a motivat întârzierea printr-o deficiență tehnică a autoturismului său.

Știrea inițială:

Totodată, a fost constatată prezența materialelor de publicitate electorală din raza de 100 de metri a secției de votare, unde acestea sunt interzise, dar și urne de vot sigilate necorespunzător (2 sigilii în loc de 4).

În același timp, la o secție de votare din sectorul Buiucani al Captialei a fost atestată prezența nejustificată a două persoane la secția de votare.


Asociația Promo-LEX a detașat sute de observatori în secțiile de votare din toată Republica Moldova, dar și peste hotarelor (circumscripția nr. 50 - la vest de Republica Moldova).

În Chișinău observatorii Promo-LEX sunt în toate secțiile de votare (307 la număr), la fel și în Bălți (59) și Comrat (12).

„În afară de aceste trei circumscripții, avem încă 369 de observatori. În circumscripția nr. 48 (n. r. - Transnistria-sud) avem de 22 observatori, din 25 de secții de votare deschise. În circumscripția nr. 50 (n. r. - la vest de Republica Moldova) - 12 observatori din cele 85 de secții de votare. În afară de acești observatori pe termen scurt, avem și observatori pe termen lung în 40 de raioane și sectoare ale Chișinăului”, a spus Pavel Postică.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova se desfășoară alegeri locale generale și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!