„Mi-am adus aminte opt ani în urmă, tot așa cu soția am venit. Din ce-mi aduc aminte atunci am câștigat chiar din primul tur”, a declarat Dodon, chiar dacă datele oficiale au arătat altceva.

La fel ca la scrutinul parlamentar din 24 februarie curent, Galina Dodon l-a lăsat pe președinte singur la declarații.

„Am votat pentru un primar profesionist. E suficientă demagogia la nivelul conducerii municipiului Chișinău. Cred și am siguranță că poate chiar începând de azi lucrurile în Chișinău se vor schimba spre bine”, a spus șeful statului.

Totodată, Dodon a declarat că aceste alegeri sunt „mai libere și corecte” decât scrutinele preceente: „Oamenii nu sunt presați, puteți merge și vedea”.


Amintim că cuplul prezidențial și-a exercitat împreună dreptul de vot și la scrutinul parlamentar din 24 februarie. Până a ajunge însă la cabina de vot, Galina Dodon a fost nevoită să „străbată” cordonul de jurnaliști care îl filmau pe președinte. Întrebat dacă vrea să-și ajute soția să ajungă mai repede la cabină, Igor Dodon a sugerat că aceasta se va descurca de una singură. „E fată mare”, a spus el.

Și la scrutinul local din Chișinău din 2018, Igor Dodon s-a prezentat la secția de votare cu soția. Cei doi au venit și au plecat ținându-se de mână, iar în timp ce Galina Dodon sa vota, șeful statului a întrebat-o dacă are nevoie de ajutor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!