„Am votat pentru că sunt un cetățean responsabil. Invit oameni să meargă la vot, pentru că votul dvs. de astăzi poate să ne ajute să consolidăm lupta contra sistemului mafiot. Unii reprezentanți ai acestui sistem prind la puteri, la nivel central și local. Avem nevoie de oameni onești în toate localitățile.  Am obținut o victorie, dar nu trebuie să ne relaxăm”, a declarat Sandu.

Întrebată ce schimbarea vrea să vadă în Capitală în primul rând, Sandu a numit „război total corupției”.

„În capitală avem o sumedenie de probleme care s-au acumulat pentru că la conducere au fost personaje iresponsabile. La Chișinău e nevoie de un primar responsabil și curajos, care să declare război total corupției. Vreau ca acest om să fie susținut de un consiliu responsabil și puternic”, a conchis premierul.


Amintim că, în prag de alegeri, Maia Sandu a cerut oamenilor legii să demonstreze maximă vigilență. Șefa Executivului a precizat că polițiștii vor trebui să prevină și să sancționeze cazurile de hărțuire, în cazul în care acestea se vor întâmpla.

Amintim că Andrei Năstase este candidatul comun al blocului ACUM. În lista ACUM pentru CMC sunt reprezentanții ambelor partide - PAS și PPDA - în proporție de 50/50.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!