Potrivit Promo-Lex, în UTA Găgăuzia, satul Cișmichioi observatorul a constatat că un microbuz alb cu aproximativ 8-9 locuri, transporta alegătorii organizat, iar ulterior li se spunea că „în centru se vor clarifica cu răsplata”.

În regiunea Transnistreană, într-un interval de 10 minute, în preajma secției de vot au fost parcate două microbuze înmatriculate în Bender. Ulterior, din autovehicule au coborât aproximativ 20 de persoane, care au mers să voteze.  După ce au ieșit din secția de vot, acestea au urcat în aceleași microbuze. 

La Bălți s-a constatat că un microbuz a adus la secția de vot alegători în trei ture. Un caz similar s-a produs și în localitatea Hagimus din Căușeni, acolo unde la fiecare oră veneau rute cu alegători din Bender.

Cazuri de transportare organizată s-au înregistrat și în Iași, România, acolo unde moldovenii își exercită dreptul de vot în cadrul alegerilor parlamentare noi în circumscripția nr.50. 

Citește și: Un polițist a fotografiat buletinul și a spus că-l păstrează pe „cloud”, iar susținătorii unui candidat cheamă oamenii la bar. Curiozități de la votare, adunate de Promo-LEX

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!