SV 7/18. Cahul, Andrușul de Jos. A fost raportat la ora 08:15 că în raza de 100 m sunt afișe electorale ale unui concurent. Membrii BESV susțin că ieri seara acestea nu erau. Președintele BESV a anunțat poliția. Până la ora 9.00 acestea nu au fost scoase.

SV 1/269, Chișinău, Sîngera. În apropierea secției de votare a fost amplasat un cort cu însemnele unui partid.

SV 1/269, Chișinău, Sîngera. La 8:57, a fost observat un microbuz, parcat la distanța de 300m de SV 269 Sîngera, care are pe el lipite afișe electorale cu imaginea unui candidat la Primăria Sîngera.

SV 1/91, Chișinău, Buiucani. Un alegător a intrat în incinta secției cu o geantă de la P. Șor. Membrii BESV au observat situația doar după ce alegătorul a ieșit din cabina de vot.

SV 25/81 Orhei, Viscăuți. În apropierea secției de votare, într-un magazin care nu funcționează, s-a instalat o masă sunt servite ceai și cafea pentru alegători. Unii trecători afirmă că în locul respectiv s-ar oferi recompense bănești pentru alegători din partea unui concurent.

SV 18/35 Florești, Gura Căinarului. Prietenii unui candidat la funcția de primar invitau alegătorii in barul din apropiere.

CU 48, SV 48/11,12, regiunea Transnistreană. La ora 09:48, la un interval de 10 minute, în preajma SV au parcat două microbuze albe din Bender. Din unitățile de transport au coborât 15-20 persoane care au intrat în SV și au votat. După votare, aceștia au urcat în aceleași microbuze.

SV 18/9 Florești, Alexeevca. În SV, o doamnă în vârstă striga, și înjura membrii BESV. Președintele i-a făcut observație după care a calmat-o, persoana a votat și a părăsit SV.

SV 18/9 Florești, Alexeevca. Un alegător fiind în stare de ebrietate înjura/agresa verbal membrii secție de votare, a fost calmat după care a votat.

SV 1/88 Chișinău, Buiucani. La 08;07, un alegător a văzut pe listele electorale numele/prenumele soției decedate.

SV 1/151. Chișinău, Centru. O alegătoare a observat că pe listele electorale este o persoană necunoscută cu viza de reședință la dânsa în apartament.

SV 1/56, Chișinău, Botanica. La ora 09:00, un alegător în uniformă de polițist, a fotografiat buletinul de vot. Președintele BESV i-a solicitat să șteargă poza, la ce persoana a răspuns că pozele se salvează în cloud și oricum se salvează, după care a părăsit SV.

SV 1/110, Chișinău, Buiucani. Un alegător a încercat să iasă cu un buletin de vot din SV. Președintele BESV l-a observat și a solicitat să pună și al doilea buletin de vot în urna de vot. Alegătorul a ignorat și l-a aruncat peste urna de vot.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!