„Ca orice tânăr activ de la 18 în sus, noi trebuie să ne facem datoria de cetățean activ. Aceasta este responsabilitatea noastră”, sunt convise tinerele.

Înainte să ia o decizie, fete s-au informat despre fiecare candidat în parte. „La început era mai greu un pic pentru că noi nu prea ne implicăm în politică și ieri am stat mai mult, ne-am informat foarte bine despre fiecare persoană”, spun surorile.

Pentru că sunt la prima experiență fie îndrumate în luarea deciziei de cineva din cei mai mari. „Totuși, ca fete mari ne-am consultat, ne-am informat și am ajuns la o decizie comună. Este aceeași alegere. Să sperăm că în sfârșit poate se va schimba ceva în țara noastră”, speră surorile.

Fele spun că anterior au făcut o postare pe rețelele de socializare unde îndeamnă tinerii să iasă la vot. Mare le-a fost mirarea când au văzut reacțiile neîncrezute ale acestora. „Spuneau „pentru ce să mergi la vot dacă nimic nu o să se schimbe?”  Totuși, într-o mică parte el contează și noi îndemnăm lumea să vină la vot”, spun gemenele.

Impresiile de după votare

„În sfârșit am făcut-o și pe asta ca un gest a unei persoane mature. Un pic ne-am emoționat ca orice persoană care pentru prima oară intră într-o secție de votare. La început am intrat și nu știam unde să ne ducem. Oricum ne-au orientat, și ne-am descurcat. Când stăteam în cabina de vot, era o listă foarte mare și mă gândeam „tu faci alegerea azi și aceasta poate să influențeze foarte mult asupra viitorului orașului”. Mă gândeam dacă Vlada a votat? Și ne așteptat să ieșim împreună. Părinții încă n-au votat, urmează să ne ducem să-i verificăm”, ne-au mărturisit fetele.

La alegerile locale generale din 2015, la urnele de vot s-au prezentat daor 14 din totalul tinerilor din categoria de vârstă 18-25 de ani. În această zi, fetele vin cu un îndemn

Noi îndemnăm tinerii să iasă la o plimbare și să mai ia pe cineva, mai multe persoane dragi și să vină la vot”.

Echipa AGORA te îndeamnă, dacă încă nu ai reușit să o faci: Pune mîna și votează! Nu lăsa pe altcineva să-ți decidă viitorul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!