„Domnul primar și gata, altul nu-i. El se străduiește pentru sat și noi suntem mulțumiți de dânsul”, a declarat un bărbat. 

„Candidatul nostru candidează pentru a cincea oară. N-au mai fost alte candidaturi. Oamenii la noi sunt deștepți – concurenți nu a avut. N-au îndrăznit, înseamnă că-s conștienți oamenii că nu aveau nicio șansă”, a spus un localnic.

„Noi socotim că nu s-a născut persoana care să-l înlocuiască. E gospodar în gospodăria de acasă, e gospodar și în gospodăria satului. Face față la orișice”, a declarat o femeie.

Chiar și așa, exercițiul democratic se pare că i-a cam lăsat în ceață pe unii localnici:

„Câți candidați erau pe listă? Cinci. -Cum cinci? -Doi. -Da pentru primar? -A, pentru primar? Nu știu, nu i-am numărat”.

În localitatea Negrea din raionul Hâncești trăiesc aproximativ 1800 de oameni. Circa 500 dintre aceștia au plecat peste hotare.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!