Bărbatul n-a reușit nici măcar să exclame până la capăt, că liderul PPDA a întors brusc camera.

„Nu, nu, nu. Nu se poate! Nu se poate! Mulțumim. Vă rog, nu facem agitație electorală astăzi”, a cerut Năstase. El a vent ulterior și cu un alt mesaj: „Vă rog să ieșiți la vot, nu stați acasă”. 


Amintim că Andrei Năstase a câștigat turul doi al alegerilor pentru Primăria Chișinău din 3 iunie 2018, acumulând 52,57% din voturi în fața socialistului Ion Ceban.

La 19 iunie, la 16 zile după alegeri, Judecătoria Centru a capitalei a invalidat mandatul lui Andrei Năstase. În hotărârea instanței se arăta că Năstase ar fi făcut agitație într-un video pe Facebook, în ziua alegerilor.

„Instanța a considerat că, cu toate că în adresările sale către alegători, concurentul electoral îi îndemna să se prezinte la vot, și să voteze pentru cine consideră ei de cuviință, acțiunile lui reprezintă agitație electorală”, nota instanța.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!