Astfel, candidatul din satul Corjeuți, raionul Briceni Victor Andronic a obținut 1 539 voturi. De susținerea a 243 de localnici din satul Huluboaia din raionul Cahul s-a bucurat  candidatul independent Valeriu Oboroc. Pretendentul la șefia primăriei din satul Cîșla din raionul Cantemir, Igor Arimenco a obținut 194 de voturi.

Candidata PSRM din comuna Dolinoe, raionul Criuleni, Pavlina Țelișcev a obținut  372 voturi, iar candidatul socialist din satul Arionești, raionul Dondușeni, Victor Bețivu, a obținut 582 voturi.

Pretendentul la Primăria Pocrovca din raionul Dondușeni, socialistul Ivan Rîlschii a obținut 569 voturi, iar candidatul democrat din satul Copaci,  Veaceslav Uja, a obținut 544 voturi. Pretendenta la Primăria Viișoara din raionul Edineț, Ina Ciubotaru s-a bucurat de susținerea a 562 de persoane. 

Candidatul PDM din localitatea Ustia, raionul Glodeni a acumulat 703 voturi, iar democratul Ștefan Magîr din satul Negrea, raionul Hâncești a adunat 640 de voturi.

Candidatul Blocului ACUM din satul Hănăsenii Noi, raionul Leova,  Nicolae Popa a obținut 347 voturi, iar socialistul Ivan Nereuța din satul Valea Perjei, raionul Taraclia a obținut  1 395 voturi.

Ion Borș, candidatul independent din satul Cîșla, raionul Telenești a acumulat 303 voturi, iar candidatul independent din satul Cornova, raionul Ungheni, Ștefan Roșca s-a bucurat de 342 de voturi.

Dorel Iurcu, candidatul independent de la Horodiște, Rezina a avut susținerea a 502 săteni, iar candidata socialistă din satul Șeptelici, raionul Soroca, Victoria Andriuța a acumulat 441 de voturi,

Conform legislației în vigoare, singura condiție pentru candidații unici era să adune 50%+1 din votul a minim 25 % dintre alegătorii din localitate.

Jurnaliștii AGORA au fost în satul Negrea din raionul Hâncești, unde pe listele electorale era un singur candidat pentru funcția de primar.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!