„Începem să avem un vot rațional. Cu toată denigrarea din ultimii ani, zece la sută din locuitorii Chișinăului nu au putut fi amăgiți și au votat pentru competență, pentru proiecte europene și continuarea a ceea ce am început. Evident, cu acest rezultat putem doar contribui la un proiect mai mare ș a-l îmbunătăți. Pentru PL, cu toate greutățile din ultimul timp, steaua răsare, cu toate că unii spuneau că ea a apus. Steaua succesului, a direcției pro-UE și pro-România”, a spus Chirtoacă, într-o conferință de presă.

El a anunțat că, pentru turul doi, PL va îndemna susținerea candidaților pro-europeni sau independenți, „nicidecum PSRM, PCRM, PD”.

„PL și-a reconfirmat poziția de lider în CMC și în Chișinău. În condițiile dure, în condițiile unei campanii fraudate, am luat locul trei. Venim cu mesajul că niciunul dintre cei doi – Năstase și Ceban – nu merită să ajungă în turul doi”, a punctat Chirtoacă.


De menționat că, potrivit rezultatelor preliminare, Chirtoacă a luat peste 10% din voturile chișinăuienilor. În același timp, PL a luat peste 6% în Consiliul Municipal Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!