Fiind singurul candidat independent, celelalte voturi au mers către listele de consilieri înaintate de diverse partide – PSRM (34,91%), ACUM (13,52%), PDM (8,18%) și PP Șor (6,29%).

Unionistul a anunțat că va prezenta marți, în cadrul unei conferințe de presă, planul de acțiuni pentru dezvoltarea localității.

Amintim că Vlad Bilețchi este președintele asociației „Unirea-ODIP”. Cât despre satul Aluatu, acesta s-a remarcat prin campania de colectare de fonduri pentru reparația școlii din localitate, singura instituție de învățământ românească din raionul Taraclia. Lucrările au fost finanțate inclusiv de Guvernul României și de Executivul de la Chișinău.

"

"

Vlad Bilețchi a candidat și la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în circumscripția nr. 26 din Chișinău, care cuprinde sectoarele Centru și Buiucani. A fost susținut atunci de Partidul Liberal, însă a acumulat doar 4,66% din numărul total de voturi.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!