Întrebat în cadrul unei emisiuni la postul TV8, care ar fi motivul că populația a prezentat un interes mai scăzut la acest scrutin, deputatul democrat a dat un răspuns comparativ:

„Din punctul meu de vedere, aceste alegeri au fost mai puțin interesante. A fost o concurență mai mică pentru că actorii care urmau să ducă bătălia cea mare, cei care reprezintă Guvernarea, care au toate instrumentele în mână, au mers de fapt mânuță de mânuță în baza unui acord pe care lumea nu l-a văzut. Aceștia nu s-au atacat și de fapt nu au avut între ei o competiție a ideilor și a programelor”, spune Vladimir Cebotari.

„Când joacă două echipe, una din Burgundia și alta din Zimbabwe, probabil mai puțină lume se va uita, decât dacă ar juca A.C. Milan cu F. C. Juventus.

Aici este același lucru. Oamenii vor să vadă pe cei care reprezintă la moment interes sporit. Acest interes erau anume cei doi actori care erau în coaliția de guvernare”. În opinia deputatului „jocul slab” nu a stârnit interes.

La întrebarea ce „echipă de fotbal” sunt democrații, Cebotari a răspuns: „Noi suntem nemții. Lucrăm așa ca în echipa germană - foarte tehnic și liniștit, cu mai puțin spectacol și cu rezultate. Iată avem cei mai mulți primari din primul tur de scrutin”.

De cealaltă parte, deputatul fracțiunii PAS, Vladimir Bolea a ținut să nege existența unei înțelegeri între cele două părți.

„Nu e comparabil deloc cu fotbalul. Noi nu am avut nici un fel de înțelegere cu PSRM-ul în ceea ce ține de comportamentul nostru în campania electorală. După guvernările precedente, Moldova a devenit cel mai sărac stat din Europa, vorbind la propriu. De fiecare dată când se venea în campania electorală și se vorbea numai cu lozinci și declarații politice, oamenii se săturau. Candidații din partide au înțeles acest lucru și au venit de această dată, cu mesaje tehnice. Tot ce trebuie să atacăm acum, este sărăcia”, spune Vladimir Bolea.

Amintim că în turul I al alegerilor locale generale desfășurate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, la 20 octombrie, au participat 41.68% din populația cu drept de vot. Altfel spus, la urnele de vot s-au prezentat 1173834 de persoane. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!