„În oraș nu poate fi politică, din start. În oraș e vorba de gropi, canalizare, despre fondul locativ, despre putoare.  Eu și anul trecut am spus că dacă o să fiu ales, o să-mi suspend calitatea de membru de partid. Fără nicio problemă”, a declarat Ion Ceban.

Asta ar fi motivul din spatele dispariției simbolicii sale de partid de pe materialele promoționale din această campanie, spune Ceban.

„Nu vreau să fiu ales doar de cei care votează pentru PSRM. Nu vreau! Eu vreau să fiu primarul tuturor, pentru că la toți le pute totuna (n.r. - de la stația de epurare)”, afirmă candidatul.


Ceban este membru PSRM de șapte ani. În 2012, el a anunțat, într-o conferință de presă, că părăsește PCRM pentru a adera la proiectul politic lansat cu câteva luni mai devreme de foștii săi colegi, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi. El a negat atunci că ar fi fost șantajat pentru a pleca din PCRM. La scurt timp, a fost numit secretar pentru ideologie al PSRM. A fost deputat în Parlament, iar ulterior a venit în funcția de consilier la CMC. În actuala legislatură, până a-și anunța candidatura la alegerile din 20 octombrie, a deținut funcția de vicepreședinte al Parlamentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!