„Este cazul să lăsăm municipiul Chișinău. Înțeleg că în Chișinău e uns cu miere, că sunt fotolii moi, sunt terenuri de împărțit, autorizații de dat, mită de luat, dar, dacă sunt onești, candidații unioniști trebuie să meargă la firul ierbii. Noi avem 898 de primării, dar nu am dat posibilitatea oamenilor să pună ștampila în dreptul unui candidat unionist. Mi-am propus candidatura, ca să ajut oamenii. Am făcut acest lucru în mare liniște, ca să nu stârnesc anumite forțe mult mai puternice deocamdată”, a declarat Vlad Bilețchi.

Unionistul a spus că va colabora cu primarul și cu ceilalți consilieri din localitate. „Indiferent de culoarea politică, obiectivul nostru este dezvoltarea localității. În sat e sărăcie, e mizerie, glod”, a explicat el.

Vlad Bilețchi și-a prezentat mai multe obiective. De exemplu, vrea ca locuitorii din Aluatu să redobândească cetățenia română. De asemenea, a promis scurgeri pluviale la drumul central din sat, apeduct și canalizare, zone verzi amenajate sau stații de așteptare reparate.

Totodată, își dorește construcția unei noi biserici în sat. „Să oferim dreptul creștinilor să aibă dreptul la un Paște, la un Crăciun nu doar într-o biserică a Mitropoliei RM, dar și a Mitropoliei Basarabiei. Omul are dreptul să aleagă la ce biserică să vină”, a menționat acesta.

Întrebat cum va face față noii funcții, în condițiile în care locuiește în Chișinău, Vlad Bilețchi a spus: „Ședințele ordinare au loc odată la trei luni. Voi circula. Eu și așa veneam mai des. Implementarea deciziilor ține de competența primarului. Ședințele extraordinare sunt anunțate cu cinci zile înainte. Eu o să vin neapărat la fiecare ședință”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!