Ambele întreprinderi desfășoară activitatea în domeniul comerțului cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor, produselor din tutun și al produselor nealimentare.

„În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea Concurenţei nr.183 din 11.07.2012 şi Regulamentul privind concentrările economice, Aprobat prin Hotărîrea Plenului Consiliului Concurenţei nr.17 din 30.08.2013”, se arată într-un comunicat emis de instituție.

Deocamdată, Consiliul vrea să obțină părerile altor agenți economici cu privire la modul în care eventuala concentrarea economică afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Amintim că, în 2014, Linella a preluat controlul asupra rețelei de supermarketuri „Unimarket Discount”. Potrivit datelor publice, în prezent, compania deține în jur de 90 de magazine în toată țara.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!