„Cu alte cuvinte, această formă de angajare sau, mai bine zis, de liberalizare  excesivă a relațiilor de muncă are drept scop reducerea costurilor angajatorilor din contul lucrătorilor și anume, prin limitarea drepturilor și garanțiilor legale ale acestuia. Or, stabilirea în Republica Moldova a instituției leasingului de personal impune o serie de riscuri și dezavantaje pentru lucrători”, se arată în comunicatul de presă emis de sindicate.

Printre riscurile menționate se numără: instabilitatea locului de muncă, limitarea dreptului la angajare pe perioadă nedeterminată,  aplicarea în mod frecvent a perioadei de probă, pentru salariatul temporar, utilizarea acestei forme de „angajare” nu doar pentru exercitarea unor sarcini cu caracter temporar, dar și pentru activitățile cu caracter permanent, precum și încetarea contractelor individuale de muncă încheiate pe perioadă nedeterminată cu salariații deja angajați și transferarea acestora în categoria salariaților temporari:

„Diminuarea fondului de salarizare și inclusiv a încasărilor la bugetul public național, prin diminuarea plăților salariale, diminuarea esențială a protecției salariaților din partea statului, diminuarea responsabilităților angajatorului pentru despăgubirea salariaților în cazul lichidării unității  sau reducerii numărului sau a statelor de personal,  lipsa mecanismului de intervenție, combatere și de constatare din partea agentului de muncă temporară, sau a altor reprezentați ai salariatului temporar în cazul încălcărilor de către întreprinderea utilizatoare a reglementărilor legale privind timpul de muncă, timpul de odihnă etc”.

Sindicatele sunt de părere că leasingul de personal aduce beneficii și avantaje doar pentru patron și intermediar, ultimul beneficiind de un comision din contul salariatului temporar, iar celălalt scăpând de cheltuielile legate de întreținerea personalului, formarea profesională, concediile de odihnă, medicale sau de studii, lichidarea sau reducerea numărului sau a statelor de personal, contractul colectiv de muncă, litigiile individuale de muncă.

AGORA amintește că leasingul de personal este un concept răspândit în SUA și statele din Europa, inclusiv România, iar în Republica Moldova ar putea fi reglementat în anul 2020. Acest concept care, în traducere directă, înseamnă „împrumut de personal” constă în livrarea forței de muncă unei companii la cerere, pe o perioadă determinată, în timp ce oamenii rămân a fi angajații firmelor de recrutare.

Potrivit specialiștilor, în Republica Moldova, în lipsa unei reglementări a contractului de leasing, ar putea să persiste anumite riscuri pentru angajații temporari, cum ar fi plata unui salariu mai mic comparativ cu angajații din compania beneficiară, care prestează aceeași muncă, nerespectarea condițiilor de securitate și sănătate în muncă.

Nereglementarea leasingului de personal de către legislația muncii, nu exclude posibilitatea încheierii unor contracte similare prin prisma legislației civile sub forma unor contracte de intermediere sau de comision, care însă nu oferă o protecție mare a drepturilor angajaților temporari. Pentru o protecție mai sigură a drepturilor și intereselor angajaților temporari, ar fi salutabilă reglementarea contractului de leasing de personal în Codul Muncii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!