Clienți cu investiții bune

Ca jucător important pe piața de capital din Republica Moldova, Victoriabank este conștientă de importanța calității serviciilor de consultanță oferite. Instituția bancară își asigură clienții că le atrage atenția asupra aspectelor semnificative care trebuie urmărite, astfel încât aceștia să-și poată gestiona cât mai eficient investițiile.

Din 2018, de când Victoriabank a devenit parte a celui mai mare grup financiar din România - Banca Transilvania (BT), instituția a început sa beneficieze de experiența BT. Astfel, aceasta își îmbunătățește în continuare practicile referitoare la clienți, produse, servicii și tehnologii, atât în domeniul operațiunilor bancare comerciale, cât și în domeniul pieței de capital.

Premierele în operațiuni bancare:

  • Produse şi servicii pentru antreprenori, care s-au bucurat de succes la Banca Transilvania (România): Contul Primul An Gratuit (CPAG), pachet de servicii gratuite destinate companiilor noi; pachet Nelimitat, un cont curent cu operațiuni nelimitate în rețeaua Victoriabank la preț fix.; Rapid Ordinar Fără Garanții (ROFG), produs destinat în special IMM-urilor și PSGB (Plafon de Scrisori de Garanții Bancare) pentru clienții care participă la licitații;

  • O platformă de vânzare online a bunurilor aflate în posesia băncii - o premieră pentru Republica Moldova;

  • Lansarea Victoriabank Club - un program de dezvoltare personală şi profesională destinat antreprenorilor, inițiativă BT Club, extinsă de Banca Transilvania în Republica Moldova.

Experiența pe piața de capital

În piața de capital, grupul financiar Banca Transilvania are de asemenea o experiență relevantă, oferind prin BT Capital Partners un suport real pentru Victoriabank. BT Capital Partners este compania membră a grupului BT care oferă asistență pentru listarea pe piața de capital, consultanță pentru fuziuni și achiziții, cercetare de piață și consultanță strategică. 

BT Capital Partners se situează în top 3 societăți de investiții din România, în funcție de volumul tranzacțiilor înregistrate pe piața de capital românească și nu numai.

În calitate de societate de investiții, Victoriabank oferă clienților săi atât consiliere financiară și strategică, cât și soluții personalizate în toate aspectele pieței de capital.

Soluțiile pentru piața de capital:

  • Consultanţă de investiţii;
  • Tranzactionare cu diverse instrumente financiare;
  • Intermedierea subscrierii instrumentelor financiare şi/sau plasamentul instrumentelor financiare în baza unui angajament ferm/ fără angajament ferm;
  • Servicii conexe la intermedierea subscrierii instrumentelor financiare;
  • Custodia instrumentelor financiare.

Volum maxim al tranzacțiilor

Cel mai mare volum al tranzacțiilor a fost înregistrat în anul 2018, de 1,78 mln. lei, cota de piață a Victoriabank fiind de 45%. În prezent pe piața din Republica Moldova activează 15 societăți de investiții, bănci și alte instituții financiare nebancare. Victoriabank oferă deservire la nivel înalt a clienților, consultanță și orientare către cele mai optime modalități de înregistrare a tranzacțiilor.

Banca Transilvania şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare sunt din ianuarie 2018 acționari majoritari ai Victoriabank, deținând peste 70% din capitalul social al băncii. Ca obiectiv strategic principal, acestea și-au propus susținerea antreprenorilor şi economiei Republicii Moldova. În prezent, acțiunile Victoriabank sunt deținute de 160 de acționari, persoane fizice și juridice.

P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.