Odată cu aspectul exterior a fost dezvăluită şi denumirea noului model — MX-30. Astfel, SUV-ul electric va lansa o nouă serie de denumiri în gamă, ce sugerează despre planurile constructorului de a diversifica oferta în segmentul electromobilelor în viitorii ani. Deşi anterior prototipurile electrice au fost de mai multe ori surprinse în timpul testelor în caroseria noului Mazda CX-30, se pare că viitorul MX-30 va avea o caroserie simţitor mai compactă şi un design modificat. Cea mai plăcută noutate sau, mai bine zis, revenire pentru fanii mărcii sunt portierele spate, de dimensiuni compacte, deschise în direcţia opusă portierelor faţă, ce au şi un aspect asemănător cu legendara Mazda RX-8.


Potrivit informaţiilor preliminare, viitorul electromobil Mazda va utiliza un motor electric cu 143 CP şi 265 Nm la activ. Nu se cunoaşte capacitatea bateriei modelului de serie, însă prototipurile de teste utilizau o baterie de 35.5 kWh care, însă, nu promite o autonomie prea mare. Toate informaţiile oficiale vor fi făcute publice în cadrul premierei oficiale ce va avea loc mâine la Salonul Auto de la Tokyo.

Citește și: Noua generație Skoda Octavia a fost deconspirată în configuratorul oficial (FOTO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!