„Victor Chironda este un tânăr pe care eu l-am remarcat de mai mult timp în spațiul public. Am văzut că a venit cu niște proiecte foarte bune, ca și expert. M-am întânit cu Victor înainte de a-mi propune candidatura și i-am propus să vină să facem echipă. El atunci nu a spus nici da, nici ba”, a spus Năstase.

Năstase a recunoscut că are o părere bună despre Chironda și îl vede ca fiind un „om de perspectivă”. Mai mult, Năstase spune că ar fi bucuros ca acesta, dar și o parte din echipa lui s-ar alătura celor din ACUM.

Anterior și candidatul socialiștilor, Ion Ceban a menționat că ar dor să facă echipă cu tânărul. „Voi schimba organigrama și voi propune un nou departament de planificare urbană, iar conducerea acestui departament vreau să fie realizată de Victor Chironda”, spunea în avans, Ceban.

Victor Chironda a participat la alegerile locale generale, în calitate de candidat independent, pentru fotoliul de edil al capitalei. În cursa electorală lupta s-a ținut între 19 candidați. Conform rezultatelor din turul I al alegerilor, pentru funcția de primar al Chișinăului se vor lupta doi candidați care au acumulat cele mai multe voturi - Ion Ceban, candidatul PSRM și Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!