De asemenea instituția a decis că brandul va retrage din comercializare ambalajul sexist și va încerca să nu mai repete această situație pentru viitor. 

După ce în spațiul public au apărut poze cu noul ambalaj al pufuleților, activistele Alina Andronache, Elena Ratoi, Elena Nofit, Anna Susarenco și Victoria Puiu sau decis să trimită un e-mail și o scrisoare recomandată prin poștă companiei producătoare în care atenționau că acest ambalaj este unul sexist, care promovează sexualizarea precoce a fetelor și este interzis de lege.

Prin intermediul scrisorii, activistele solicitau să fie scos din vânzare ambalajul, luând în considerație că produsul este unul pentru copii și se produce în cantități foarte mari. Producătorii au avut la dispoziție 30 de zile pentru a oferi un răspuns. În lipsa acestuia, activistele s-au adresat la Consiliul pentru egalitate.

Instituția a înștiințat compania despre cererea depusă de activiste, iar compania producătoare a declarat nu înțelege din ce motive ar trebui să renunțe la ambalaj, catalogând acuzațiile drept insinuări și acuzări neîntemeiate.

Pe 18 octombrie 2019 a avut loc ultima ședință în acest caz, iar pe 22 octombrie a fost publicată decizia. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!