„Eu eram plecat. Acum, eu nu vreau să mă scuz și să scuz pe nimeni. Mi-am asumat chestia asta chiar dacă ne-a costat foarte mult. Un tânăr, un voluntar, a considerat, pe ultima sută de metri, să pună fotografia mea ,care nici mie nu-mi place, și o imaginea ștearsă a lui Ștefan ce Mare”, a spus Năstase.

Liderul PPDA nu a răspuns clar la întrebarea dacă șeful staff-ului electoral a verificat designul înainte de a trimite pliantele la tipografie.

„Stați un pic. Justiția, în cazul lui Ceban, a spus ceva, la mine - altceva. Dar asta arată că lucrurile se schimbă încet, dar sigur. Iată că un ministru de Interne este sancționat pentru o imagine cu Ștefan cel Mare. V-ați pomenit ca pe timpul lui Plahotniuc ministrul de Interne să fie sancționat? Nu! În ce mă privește pe mine, accept orice verdict. Dacă au hotărât că nu este bine, m-am conformat, deși eu cred că această lege e confuză. Eu am instat să fie anulată. În secolul XXI nu ne ajută cu nimic. În loc să vorbim de grijile oamenilor și de proiecte, noi vorbim de „kartinși””, a conchis Năstase.

Candidatul a recunoscut că a cheltuit pe pliantele interzise în jur de 60.000 de lei. 


Amintim că după ce Valeriu Munteanu a contestat în instanță de judecată folosirea personalității lui Ștefan cel Mare în pliantele electorale ale lui Andrei Năstase, Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză președintelui Uniunii Salvați Basarabia (USB). Instanța de judecată a stabilit că Andrei Năstase a încălcat Codul Electoral și l-a obligat să lichideze stocul de pliante imprimate și să-și șteargă de pe facebook.com imaginea cu pliantul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!