Pentru această ocazie, președintele a ales un costum, iar soția sa - o rochie bej, lungă, cu partea de sus și mânecile din dantelă. Ținuta a fost accesorizată cu o geantă plic și pantofi în aceeași nuanță.O altă fotografie a cuplului Dodon o arată pe prima doamnă îmbrăcată într-o ținută tradițională japoneză, un kimono gri cu flori de cireș.

„Ne pregătim de ceremonia de încoronare a Maiestății Sale Imperiale, Naruhito al Japoniei”, a scris președintele în descrierea imaginii de mai sus pe care a publicat-o pe pagina sa de Instagram.

„Actuala vizită la Tokio a președintelui Republicii Moldova, care are loc în premieră de la stabilirea raporturilor diplomatice moldo-nipone, reconfirmă dorința noastră de a amplifica dialogul bilateral la toate nivelurile. Cu această ocazie, în cadrul Recepției de Stat, găzduite de Familia Imperială niponă, am transmis în adresa Familiei Imperiale, invitația de a vizita țara noastră în timp convenabil”, scrie pe pagina șefului statului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!