Printre defuncți se numără 31 de bărbați și opt femei. Corpurile au fost trimise la autopsie, iar legiștii urmează să stabilească din ce cauză s-a produs decesul și dacă moartea a fost sau nu violentă.

Între timp, presa britanică a descoperit că TIR-ul venea din Zeebrugge, Belgia, deși era înmatriculat în Bulgaria. Ministerul bulgar de Interne a declarat că vehiculul era deținut de o cetățeancă a Irlandei. TIR-ul a părăsit Bulgaria pe 19 iunie 2017 și nu s-a mai întors în țară.

Șoferul camionului, un tânăr irlandez, de 25 de ani, pe nume Mo Robinson a fost reținut pentru omor în masă. Poliția nu oferă date despre el sau mărturiile sale.

Dacă sistemul de răcire al camionului era pornit, temperatura aerului în frigiderul în care au fost găsite cadavrele se putea menține la nivelul de -25 grade Celsius. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!