Este vorba de un document semnat cu data de 13 iunie 2019. Sunt enumerate mai multe dosare, cu menționare scopului examinării lor. La scurt timp, pe o parte din ele au fost pronunțate hotărâri care coincid cu soluțiile care ar fi fost indicate de Ion Druță.


Două dintre dosare apar în actele identificate de procurori cu atenționarea „Foarte important”. La unul, care ține de Colegiul Penal, se solicită urgentarea examinării, iar la altul se cere să nu fie admis recursul Băncii Naționale și să fie menținută decizia Curții de Apel Chișinău pronunțată într-un dosar în care este vizată Natalia Politov-Cangaș, fosta șefă a „Victoriabank”. Deciziile pronunțate pe aceste dosare nu au fost de găsit în baza publică de pe pagina web a Curții Supreme de Justiție, scrie TV8.

Nu a fost publicată nici hotărârea emisă în dosarul penal în care sunt vizați Andrei și Valentin Baștovoi, dar și Gabriel și Anatol Stati, care este primul în lista lui Ion Druță.

Amintim că, inițial, procurorii au deschis un dosar penal pe îmbogățirea ilicită a ex-președintelui CSJ Ion Druță. În urma perchezițiilor pe acest dosar, oamenii legii au găsit în biroul său documente care ar conține mai multe indicații pe anumite dosare și deciziile care urmau a fi luate de judecătorii care le examinau. Ulterior, în urma cercetărilor, a fost deschis un nou dosar penal pe ingerință în înfăptuirea justiției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!