Grigorciuc a încercat să le pună bani falși în buzunare judecătorilor care veneau la Adunare. Acesta a imprimat și mai multe postere prin care a cerut lustrație în breaslă.

Ulterior, Grigorciuc a urcat pe scenă și le-a vorbit judecătorilor din sală.

„În capul vostru sunt doar bani. Vreți să aveți Porsche Cayenne-uri pe care le declarați cu 500 de euro, vreți să aveți castele, vreți să trăiți în vile de lux pe care le scrieți pe părinții voștri, bătându-vă joc de poporul moldovenesc, crezând că moldovenii sunt bădărani pe care îi puteți minți. Aveți cele mai mari averi în cea mai săracă țară din Europa! În țara în care o bunicuță încearcă să supraviețuiască cu o mie de lei, voi aveți salarii mari și luați și mite enorme. Cum nu vă este rușine? Cum puteți apoi îmbrăca mantia de judecător și emite decizii sub buchia legii, când demult ați transformat legea în businessul vostru murdar? Cum puteți spune astăzi aici că vreți independență a justiției, dacă atunci când Plahotniuc era la putere voi tăceați și îi îndeplineați ordinele? Unde e Rodica Berdilo care a anulat alegerile? De ce mai este judecătoare? De ce toți judecătorii vânduți mai sunt în funcție? E nevoie de o lustrație a tuturor judecătorilor”, a spus Grigorciuc.


AGORA amintește că democratul Sergiu Sîrbu a fost bătut de Pavel Grigorciuc chiar după ședința Parlamentului din 21 martie. Pavel Grigorciuc s-a aflat în arest preventiv aproape două luni, timp în care s-a plâns că este ținut în condiții degradante. Acesta a fost suspectat că i-ar fi cauzat democratului Sergiu Sîrbu o comoție cerebrală în urma unei lovituri.

În septembrie, activistul a fost reținut, fiind bănuit de comiterea unui act de huliganism împotriva unui procuror.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!