La adunarea de astăzi, care este nerecunoscută de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și de Ministerul Justiției, urma să fie aleasă o nouă componență a membrilor CSM din rândurile judecătorilor.

Pentru asta era nevoie de circa 200 de judecători din totalul celor aproape 400 din întreaga țară.

Judecătorul Aurel Postică a anunțat că deși adunarea nu este deliberativă, judecătorii vor rămâne să discute probleme sistemice. 

Precizăm că magistrații au fost convocați, astăzi, într-o ședință excepțională a Adunării Generale a Judecătorilor. Pe ordinea de zi se regăsea un singur subiect: alegerea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul judecătorilor și a membrilor supleanți. Asta după ce în data de 27 septembrie, la Adunarea Generală Extraordinară a Judecătorilor, au fost revocate mandatele a șase membri CSM.

Judecătorii nu au anunțat data următoarei AGJ.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!