„Părțile au făcut un schimb de opinii despre starea lucrurilor din cadrul organizațiilor etnice, acordând o atenție deosebită situației comunității rusești. Ambasadorul Rusiei a accentuat necesitatea întăririi prin lege a statutului limbii ruse ca instrument de comunicare interetnică și a păstrării instituțiilor de învățământ cu predare în limba rusă”, se menționează într-un comunicat al Ambasadei Rusiei.

Amintim că, în iunie 2018, Curtea Constituțională a decis că statutul de „limbă de comunicare între națiuni” al limbii ruse este învechit, ieșit din uz. Și asta pentru că Legea care prevede acest statut, cea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldovenești, nu mai este valabilă în condițiile actuale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!