Dacă vă place ceea ce facem, dar și munca zilnică a întregii redacții AGORA, deveniți patronul nostru. În acest fel, vom putea continua să criticăm și să analizăm, rămânând liberi și independenți. 

Toate episoadele de până acum pe găsiți pe Anchor.fm. La fel, ne puteți asculta pe iTunes și Google Podcast.

Toate știrile din ziua alegerilor - aici.

"

"


Un mic rezumat al podcastului, pe minute:

1:40 Discutăm despre faptul că toți candidații la locale au fost atâți de mulți, încât puteau umple un oraș. Vorbim ce partide au obținut cele mai bune rezultate, pe țară. 

5:10 Vorbim despre migrația politică. Cum au ajuns 63 de foști primari democrați membri ACUM. A cui problemă e asta: a PD-ului sau a ACUM-ului? 

6:55 Analizăm statistica voturilor pentru consiliile raionale.

8:50 Dezbatem cum e mai bine să fie aleși președinții de raion: din afara consiliului sau din interior? 

10:25 Cum se vota în 2015 și cum s-a schimbat harta votului în 2019.

12:44 Discutăm modul în care se formează și se mențin coalițiile la nivel local. Constatăm că în teritoriu mai puțin contează partidul, iar coalițiile au loc în combinații trăsnite.

13:50 Ajungem la Chișinău. Ne minunăm că la Colonița este un primar socialist și vorbim cum s-a votat în sectoare. Atragem atenția la faptul că în turul I din 2018 și turul I din 2019, rezultatele Ceban VS Năstase erau similare.

18:00 Ne întrebăm dacă Ceban îl va câștiga pe Năstase în turul doi sau totuși va fi invers. 

20:04 Ne minunăm de schimbarea politicii de neagresiune între Ceban și Năstase.

23:30 Dezbatem teoria că la aceste alegeri au câștigat toți și prietenia. Ne spunem părerea de ce a câștigat fiecare partid în parte și vă îndemnăm să donați pe Patreon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!