Cursurile de navigație sunt acum disponibile și în Moldova. 7 motive ca să înveți să manevrezi cu o barcă

Cursurile de navigație sunt acum disponibile și în Moldova. 7 motive ca să înveți să manevrezi cu o barcă

Profesia de skipper sau navigator este una dintre cele mai vechi și foarte respectate. Mai mult, aceasta rămâne una utilă și în aceste timpuri. Având marea la câteva ore distanță, să explorezi o insulă, să navighezi pe un yacht, să te bucuri de stat la plajă cât și când dorești este real. Iată cum poți obține carnetul de navigator în Moldova și de ce să-ți dorești într-o astfel de vacanță.  

Cum devii skipper?

Să devii skipper în acte nu e mare inginerie. E ca la permisul auto: urmezi cursurile școlii – cea de la București, disponibilă acum și la Chișinău, faci practică, îți iei diploma de absolvire, dai examenul în scris și pe apă și ești skipper. Cursurile teoretice durează doar trei zile și te poți înscrie să le treci la noi. Practica o iei pe ape, analogic pentru când faci practica auto. Și, la fel ca în cazul unei mașini, cu cât exersezi mai mult, cu atât vei manevra o barcă mai bine, mai sigur și mai des. Cam ori de câte ori îți dorești o vacanță cu barca. Detalii AICI.

Publicitate

Vacanța ta cu barca - sailingul

Sailingul îți poate oferi tot ce vrei de la o vacanță la un preț foarte convenabil. Sunt atât de multe lucruri de făcut și de văzut și fiecare vacanță de sailing este diferită. Poți explora o insulă, naviga cu yachtul, descoperi zilnic o altă plajă - altfel spus, o vacanță cu barca similară unei vacanțe cu mașina în care tu ești șoferul. Nu-i așa că sună bine?

7 motive ca să te aventurezi pe mare:

1. Marea albastră - cea mai frumoasă și mai întinsă suprafață de joacă din lume. Având permisul de navigare, poți circula cu o barcă în orice apă deschisă, după curent: râu, mare sau ocean. Poți lua cu tine întreaga familie sau chiar gașca de prieteni ori familia extinsă. Permisul de navigator îți dă posibilitatea să conduci o barcă cu până la 25 de persoane pe ea.

2. Înveți ceva nou. Sentimentul de mândrie și realizare care vine cu învățarea navigației este de neprețuit. Nu se compară nimic cu sentimentul de căpitan pe propria barcă. Fie că este un velier de 7-8 metri sau o barcă cu motor pentru lac sau un crucișător pe un ocean, să fii skipper pe barcă este o mare realizare.

3. Fiecare experiență e unică. Nu contează cât de multe vacanțe pe yacht ai făcut până acum, nu vei avea niciodată aceeași experiență. Fiecare călătorie oferă posibilitatea de a vedea locuri noi și nemaivăzute. Chiar dacă doriți să revedeți destinațiile de anul trecut, insulele sunt în continuă schimbare, cu multe activități diferite și multe locuri de văzut și încercat. Asigurați-vă că faceți niște fotografii!

...

4. Team building de familie sau cu prietenii. Este o activitate perfectă pentru a împărtăși cu familia și prietenii de toate vârstele. O călătorie cu barcă este una dintre cele mai bune experiențe de conectare, aducând prietenii și familia mai aproape și transformând străinii perfecți în prieteni de-a lungul vieții. Vorbind despre cei pe care îi iubești cel mai mult, navigarea este modalitatea de a petrece timp de calitate. E convenabil și financiar, deoarece puteți împărți costurile și bugetul de vacanță - devine mai mult decât rezonabil.

5. Timp de relaxare și solitudine. Cea mai bună parte a unei vacanțe pe yacht este relaxarea. Dar și oportunitate excelentă de a petrece ceva timp singur. Navigația poate fi relaxantă, indiferent că ești la cârmă sau că te afli în hamac – un frumos apus de soare cu siguranță îți va încărca bateriile.

6. Fără telefon mobil și rețele sociale. Faptul că te afli în mijlocul marii este un motiv suficient de bun pentru ați închide telefonul și ați lăsă mintea să rătăcească în pacea și liniștea vântului și a valurilor. De rețele sociale și comunicare ai timp și atunci când ești pe uscat.

7. Oameni extraordinari. Comunitatea navigatorilor este fantastică și la sigur vei întâlni marinari minunați cu povești impresionante, indiferent unde te vei duce. Nu mai crede în poveștile cu pirați – deși, istoriile lor pot fi foarte palpitante.

...

Vino la SetSail și urmează cursurile de navigație, pe data de 15 noiembrie. Vei avea 3 zile de teorie, iar în primăvară, practica pe mare, unde vei învăța să manevrezi barca cu motor cât și pânze: https://www.facebook.com/events/530616427690063/Iar vara viitoare tu vei fi skipper pe barcă!

P.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal