Renato Usatâi a declarat în cadrul emisiunii „Пятница c Анатолием Голя” că au existat insistențe din partea colegilor de partid ca acesta să candideze pentru funcția de primar al capitalei.

„Cei din partid au insistat pe ideea să candidez pentru funcția de primar în Chișinău, dar în această situație, aș fi fost un ticălos pentru locuitorii Bălțului așa cum eu nu am terminat ceea ce am început în acest oraș. În Bălți mă simt mai confortabil decât în Chișinău. Este o aură pozitivă”, a spus Usatîi

„Nu am avut dreptul moral să candidez la Chișinău. Ar fi fost incorect. Oamenii m-au așteptat”, a mai adăugat liderul Partidului Nostru.

Cât despre alegerile prezidențiale, Renato Usatîi a spus că „este corect să mergi acolo unde oamenii te trimit”.

„Primii care au dreptul să mă delege acolo sunt oamenii din Bălți, a căror primar sunt și oamenii țării. Voi merge la alegerile prezidențiale dacă mă vor înainta 25% din cetățenii țării”, a punctat Usatîi.

Renato Usatîi a fost ales primar al orașului Bălți din primul tur de scrutin, la 20 octombrie. Aceasta este a doua victorie categorică înregistrată de Renato Usatîi în cursa pentru funcția de primar de Bălți. La scrutinul din 14 iunie 2015, acesta a câștigat detașat cu 72,46% din voturi. Usatîi, însă, nu și-a dus mandatul până la capăt. A demisionat la 13 februarie 2018, după o perioadă mai lungă de „exil” la Moscova.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!