„Plahotniuc e în SUA dar e într-o situație dificilă. Nimeni nu i-a dat azil. Dacă americanii îi dau azil, asta înseamnă că refuză extrădarea lui. El are doar două pașapoarte bune: moldovenesc și românesc. În R. Moldova nu se întoarce, deci ar vrea să vină în România, pentru că aceasta nu-și extrădează cetățenii”, consideră liderul PN.

Edilul de Bălți crede că democrații trăiesc o scindare în interiorul partidului.

„În PD a avut loc o schismă, în ultima zi, acum recent. L-au trimis urgent pe Costea Borsetka (n.r. - Constantin Botnari, supranumit „borsetka”, considerat om de încredere a lui Plahotniuc), o să apară azi-mâine. La PD nu merge tot așa cum s-a planificat. Plahotniuc l-a vrut președinte de partid pe Vladimir Cebotari”, afirmă Usatîi.

Politicianul a fost întrebat, la rândul său, când a vorbit ultima dată cu fostul lider democrat.

„Am vorbit cu Plahotniuc o singură dată în acest an. Am avut cu el un singur contact, iarna aceasta. Nu tocmai referitor la alegeri. Discutam despre faptul să mă întorc acasă ca să-l sperii de Dodon, ca el să fie docil”, a spus Usatîi.


Primarul ales al municipiului Bălți a negat că fostul lider democrat ar avea vreo legătură cu revenirea sa în Republica Moldova la mijlocul lunii iunie, după o absență de aproape doi ani, timp în care s-a aflat în Federația Rusă.

Amintim că judecătorii au emis mandat de arest pe numele lui Plahotniuc. Acesta are calitate de învinuit în săvârșirea infracțiunii spălarea banilor, săvîrșită în proporții deosebit de mari.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!