În cadrul întâlnirii -a discutat și situația din cadrul procesului de negocieri în formatul 5+2. În context, liderii de  Tiraspol au declarat că Chişinăul nu și-ar respecta angajamentele asumate în cadrul pachetului Berlin plus.

Departamentul de externe de la Tiraspol a elaborat chiar o prezentare în care scoate în evidență angajamentele pe care nu le-ar fi respectat Chişinăul.

„Dacă astfel de practici vor continua și vor fi create noi probleme, situația va degrada în continuare”, a spus la întâlnire șeful negociatorilor transnistreni Vitali Ignatiev.

Oficialul a mia spus  presei din stânga Nistrului că „relațiile dintre Transnistria și Uniunea Europeană sunt pozitive”. Totodată, el a pus accent pe comerțul cu spațiul european, care domină în proporție de peste 70 la sută exporturile regiunii transnistrene.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!