În sistemele informaționale gestionate de Ministerul Afacerilor Interne au fost identificate mai multe rapoarte ale agenților constatatori, care au fost emise în 2017 pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere cu autovehicule aparținând instituțiilor publice. Acestea însă nu s-au finalizat cu întocmirea unor procese-verbale, întrucât nu au fost identificate persoanele care se aflau la volan în momentul comiterii contravenției.
Astfel, cele mai multe astfel de rapoarte vizează automobilele Inspectoratului General de Poliție - 52 la număr. Urmează Baza Auto a Cancelariei de Stat, cu 31 astfel de rapoarte și Secretariatul Parlamentului cu 26 rapoarte. Top șase este completat de Ministerul Afacerilor Interne cu 17 rapoarte, Centrul Național Anticorupție cu 16 rapoarte și Procuratura Generală cu14 rapoarte.
Potrivit Curții de Conturi, pentru primul semestru al anului 2018 situația a rămas aproximativ aceeași. „Se remarcă lipsa de efort în vederea identificării contravenienților cu implicarea autovehiculelor aflate în gestiunea instituțiilor de stat”, se mai arată în raportul întocmit de CC.
Amintim că Raportul auditului „Managementul sistemelor de supraveghere a traficului rutier” a mai stabilit că în ultimii ani au fost achitați neregulamentar peste șapte milioane de lei pentru serivciile de monitorizare video a traficului rutier prestate de agenții economici privați.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.