Potrivit autorilor inițiativei, sondajul se propune a fi realizat în 67 de secții de votare din Capitală, iar la exercițiu vor participa doar persoanele care acceptă să răspundă la întrebări. De asemenea, ei nu vor avea voie să facă agitație electorală, nu pot fi reprezentanți media și nici reprezentanți ai candidaților electorali.

Potrivit directorului general IMAS, Doru Petruți, secțiile de votare au fost selectate după o procedură probabilistică.

„S-au selectat din toate sectoarele capitalei, proporțional atât din mediul urban cât și rural. Vom reuși să intervievăm persoane proporțional din mediul în care provin.Rezultatele din aceste secții se abat cu mai puțin de 1% față de rezultatele din toate secțiile de vot din capitală. Vorbim despre o marjă de eroare de ordin statistic”, a spus Petruți.

Organizatorii sondajului se așteaptă să intervieveze aproximativ 8000 de persoane, care vor fi selectate conform unei proceduri de selecție, de la ora 7:00 la ora 21:00.

Participarea la sondaj va avea loc pe toată durata exercitării dreptului de vot, astfel ca să fie intervievați proporțional. La orice exit-poll există elemente care depășesc elementele de ordin statistic.  

Rezultatele sondajului de tip exit-poll nu pot fi anunțate mai devreme de închiderea tuturor secțiilor de votare. Ultimul exit-poll a fost înregistrat de CEC în luna mai 2011.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!