„Eu sunt mulțumită de cei care au ieșit învingători în această preselecție, reieșid din felul în care s-a desfășurat acest concurs. Comisia a fost compusă din oameni onești, integri cu reputație în societatea noastră”, a subliniat Stamate.

Referindu-se la solicitările de a demisiona din funcție, șefa de la Justiție a declarat că nu le va comenta.

„Nu comentez asemenea solicitări. Eu mi-am făcut lucrul conștiincios, onest. Fiecare concurs comportă anumite riscuri. Nu-i poți mulțumi pe toți. Numirile în funcție fără concurs, tot trezesc nemulțumiri. Ceea ce contează e rezultatul final, care deja nu depinde de comisie”, a mai adăugat Olesea Stamate.

Amintim că prim-ministra Maia Sandu a solicitat comisiei să-și reevalueze selecția. Potrivit șefei Executivului, solicitarea vine în contextul apariției unor informații noi despre integritatea unuia dintre cei patru candidați.  

La 29 octombrie 2019, Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de procuror general a selectat patru din cei 16 concurenți admiși la proba interviu. Este vorba despre Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo. Aceștia urmează să fie propuși Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pentru decizia finală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!