„Nici nu iau în calcul ipoteza să pierd alegerile. Dacă pierd, nu e vorba despre mine. E vorba despre orașul și țara asta. Dacă, Doamne ferește, vine Dodon și pune stăpânire pe Chișinău, e grav, oameni buni. Vă rog să înțelegeți chestia asta. Eu nici nu cred într-o asemenea ipoteză. Mai degrabă îmi iau valiza și plec, decât să rămân la orice minister. Pentru că știu ce se va întâmpla. Ne vom prăbuși”, spunea Andrei Năstase pe 17 octombrie, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii.

„Știți, cumva, deodată ai gândul acesta să-ți iei lumea în cap și să te duci. A fost speculat, cum credeți, că las eu lucrurile la jumătate de drum? Sunt adeptul lucrului bine făcut și dus până la capăt. Asta știți cum, au profitat cumva de o expresie sau alta, mai inspirat sau mai neinspirat. Și atunci bineînțeles că vor exploata. Noi am pornit niște procese de lungă durată, noi suntem la startul cursei și eu nu abandonez cursa atunci când își doresc unii sau alții, îmi voi duce crucea până la capăt și trebuie să facem tot ce ne stă în puteri ca Chișinăul nici de data aceasta să nu ajungă pe mâna socialiștilor și a steluței roșii”, a spus candidatul pe 30 octombrie, la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Amintim că, pe 3 noiembrie, va avea loc cel de-al doilea tur din cadrul alegerilor locale generale. La Chișinău, se vor duela socialistul Ion Ceban și candidatul ACUM, Andrei Năstase.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!