„Alegerile din turul doi din Chișinău reprezintă o matematică simplă: ori câștigă Andrei Năstase, ori câștigă Ion Ceban. Și dacă tu nu mergi la vot să-l susții pe Andrei Năstase, asta înseamnă că îl ajuți pe Ion Ceban. Vă îndemn pe toți cei care sprijină parcursul european al RM să veniți la vot și să sprijinim candidatul nostru”, a declarat Maia Sandu.


Dorin Chirtoacă nu a rostit însă numele candidatului ACUM, dar a îndemnat, indirect, oamenii să-l voteze. „Îl ajuți și pe Dodon la alegerile prezidențiale de anul viitor. Lucru care nu este  recomandat. Dezvoltarea europeană a Chișinăului trebuie continuată. Chișinăul merită aceasta și este în puterea noastră. Veniți la alegeri duminică, veniți și votați”, a spus liberalul.

În urma primul tur de scrutin, socialistul Ion Ceban a luat 40,19% din numărul total de voturi, Andrei Năstase – 31,08%, iar Dorin Chirtoacă – 10,15%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!