„A doua zi după alegeri am declarat că-l voi susține pe Andrei Năstase în turul doi dacă va face o declarație fermă că nu va face alianță cu PSRM și va opta pentru o majoritate pro-europeană îndreptată spre interesele locuitorilor orașului. Am luat act de declarația de aseară a lui Năstase că nu va face o alianță politică cu PSRM. Prin urmare îmi declar susținerea personală și a partidului pentru Andrei Năstase, și îndemn locuitorii Chișinăului să voteze duminică candidatului Blocului ACUM la Primărie”, a declarat Țîcu.

Totodată, deputatul a vorbit despre motivele pentru care nu-l poate susține pe socialistul Ion Ceban:

 „Servilismul lui Igor Dodon față de regimul lui Putin, ieșirile anti-ucrainene și românofobe ale PSRM-ului au dus la izolarea Republicii Moldova în plan regional și internațional. Preluarea orașului de Ivan Ceban înseamnă izolarea completă pe plan internaționa și compromiterea vectorului european, lucru pe care nu putem să-l admitem”.

AGORA amintește că în ajunul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale generale, unii dintre foștii candidați pentru această funcție au postat mesaje prin intermediul cărora îi îndeamnă pe cetățeni să opteze pentru anumite alegeri atunci când merg la urne pe 3 noiembrie.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!