Iată câteva cazuri raportate de Promo-LEX până la această oră:

SV 1/273, Chișinău, Sîngera. Aproximativ 10-13 persoane se află la o gheretă lângă SV, la o distanță de 50-60 m şi servesc băuturi calde. În acest grup de persoane se află şi un fost candidat la primar.

SV 5/2, Basarabeasca. Fratele unui candidat a organizat transportarea alegătorilor la SV.

SV 22/33, Leova, Sărata Răzeși. Un candidat a transportat cu automobilul propriu doi alegători care au fost scoși de la evidență din altă localitate. Acestora însă nu li s-a permis să voteze.

SV 16/34 Edineț, Gordinești. Cel puțin patru alegători au fost transportați în mod organizat de către un candidat la funcția de primar cu mașina Renault Laguna.

SV 30/26, Strășeni, Micăuți. În poarta Casei de cultură, la o distanță de aproximativ 50 m de la SV, reprezentanții unui concurent oferă ceai și cafea. Din discuție cu localnicii, în prima jumătate a zilei s-a oferit pește viu gratuit.

SV 30/26, Strășeni, Micăuți. La o distanță de 50 m de secția de vot, reprezentanții unui concurent au improvizat o masă unde oferă câte 100 de grame de alcool fiecărui alegător.

SV 1/237, Chișinău, Rîșcani. În cabina de vot un alegător agresiv a rupt buletinul de vot și a vrut să iasă cu buletinul, însă președintele BESV a alertat poliția. În rezultat, alegătorul agresiv a lăsat buletinul de vot rupt și a plecat.

SV 9/41, Călărași, Temeleuți. Un consilier din partea unui concurent transporta organizat alegătorii la SV. După ce votau, aceștia se deplasau pentru cumpărături la două magazine ale căror proprietari sunt este unul dintre candidați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!