Le va propune celor din blocul ACUM formarea unei coaliții în Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Propunerea mea către cei din Blocul ACUM e să mergem pe o coaliție. Dacă ajung primar, sunt gata ca din cei patru viceprimari - doi să meargă la ACUM, din cei cinci pretori de sectoare - doi să fie de la ACUM, iar  președinte CMC să fie de la ACUM”, a declarat Ion Ceban la 21 octombrie, a doua zi după primul tur de scrutin. Socialistul și-a reiterat intenția și după cel de-al doilea tur al alegerilor.

Va schimba organigrama Primăriei și va propune un nou departament de planificare urbană. „Conducerea acestui departament vreau să fie realizată de Victor Chironda. Totodată, vreau să-i propun domnului Țîcu să preia conducerea departamentului de relații internaționale și bilaterale cu România”, a mai adăugat Ion Ceban (n. r. - Octavian Țîcu nu va ajunge să-i răspundă lui Ion Ceban, întrucât a anunțat că va rămâne deputat în Parlament).

Își va suspenda calitatea de membru al PSRM. Ion Ceban a declarat că dacă va fi ales primar de Chișinău își va suspenta calitatea de membru al PSRM pe durata întregului mandat de 4 ani.

Planurile lui Ion Ceban pentru Chișinău

Cel care a acumulat 52.39% din voturile locuitorilor capitalei s-a lansat în campania electorală cu un Program de administrare a municipiului Chișinău, 2019-2023. Documentul declară intențiile lui Ceban în raport cu mai multe domenii de activitate și conține promisiunile socialistului pe fiecare dintre acestea.

Programul de administrare propus de Ceban are la bază 5 documente strategice:


Potrivit lui Ceban, principalele trei probleme ale orașului sunt exodul populației, dezbinarea socială profundă și economică necompetitivă.

„Eu vreau să fiu un primar dedicat orașului 24/24”, a declarat Ceban în debutul campaniei electorale.

În această dimineață, Ceban și-a salutat prietenii virtuali de pe Facebook, anunțându-i că de azi echipa sa „se apucă de lucru”.


Citește și: Ceban: „Până miercuri, creăm coaliție cu ACUM. Năstase va fi ministru de Interne”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!