Maia Sandu, la Forumul media: Imperiul lui Plahotniuc se năruie, dar se întărește altul. Vicol: Politicul vrea să intervină în activitatea CA

Maia Sandu, la Forumul media: Imperiul lui Plahotniuc se năruie, dar se întărește altul. Vicol: Politicul vrea să intervină în activitatea CA

„Imperiul media al lui Plahotniuc se ruinează, dar se întărește un altul.” Declarația îi aparține prim-ministrei Maia Sandu și a fost făcută în cadrul Forumului Mass-Media de la Chișinău. În replică, președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, susține că politicul vrea să intervină în activitatea CA. 

„Media publică eșuează din nou. Imperiul media al lui Plahotniuc se ruinează. Probabil, unele se vor închide. Dar închiderea unor instituții media afiliate nu înseamnă neapărat normalizarea pieței media din Moldova. Asistăm astăzi la o redistribuție a sferelor de interese în domeniul media. Se întărește un alt holding afiliat politic socialiștilor. Accent TV a primit recent dreptul de a redifuza în țara noastră emisiunile celui mai popular post de televiziune din Rusia. Unde a slăbit un pol politic, caută să se întărească altul”, a afirmat Maia Sandu.

Șefa Cabinetului de miniștri a ținut să precizeze că în această situație este nevoie de un Consiliu al Audiovizualului proactiv, profesionist și independent de politic.

Publicitate

„Consiliul Audiovizualului, în componența actuală, e depășit de situație. Deruta se vede în deciziile acestuia, în lipsa unei linii clare de acțiune, în încercările de apropriere a conducerii acestui consiliu de un pol politic ce controlează cel mai consolidat holding media al momentului. Mesajul meu pentru ei este că identificarea unor noi patroni politici în lipsa democraților nu poate substitui o protejare onestă a spațiului nostru informațional. Suntem ostatici ai unui cadru legal care i-a făcut inamovibili pe membrii CA, cara iată caută un nou stăpân după plecarea altuia”, a declarat Sandu.

„Factorul politici vrea să intervină în activitatea Consiliului Audiovizualului. Faptul că Maia Sandu are o atitudine critică față de activitatea CA pe mine mă onorează. Eu nu sunt artizanul creării unui imperiu sau căderii altui imperiu. A fost prezentat un dosar și eu urmează să ofer fie un vot pozitiv, fie negativ”, a punctat la rândul său președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol.

Menționăm că postul de televiziune Accent TV vrea să retransmită emisiunile postul rusesc Pervîi Canal, emisiuni care până în prezent erau retransmise de către postul de televiziune PRIME, proprietarul căruia este ex-liderul democrat, Vlad Plahotniuc.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal