*Acest material este sponsorizat

Moldova în 2025 - salariu mediu de 1500 euro, energie verde, consum conștient și economie socială

Moldova în 2025 - salariu mediu de 1500 euro, energie verde, consum conștient și economie socială

Moldova - pământ binecuvântat! Poporul moldav simte acest lucru cu inima. De aceea compania Filletti este sigură că ne așteaptă pe toți un viitor frumos.

Așa s-a întâmplat că în Moldova nu există petrol, dar sunt multe fabrici poluante care afectează ecologia și economia țării, iar natura, oamenii și pământul suferă.

Toată lumea crede că acest lucru e o problemă mare. Însă, de fapt, problema constă în percepție. Pentru Moldova, țară situată în centrul Europei, aceasta este o oportunitate și un plus imens, unic. O particularitate care aparține țării noastre!

Prin urmare, cum spune un proverb înțelept ”tot ce se face, se face spre bine” sau ”facă-se voia Domnului”.

Consumul conștient a luat naștere în familii mai întâi și, deja, într-o societate ”luminată”, a ajuns la nivelul programelor de stat. Oamenii, fiind captivi de condiții artificiale și nefirești, și-au dat seama brusc că un astfel de mod de viață este contrar naturii umane sănătoase și că produsele alimentare ar trebui să fie ecologice și naturale pentru regiunea în care locuiesc.

Ei sunt siguri că, dat fiind această cerere globală în continuă creștere, pot spori economia Moldovei în viitor.

De fapt, ar fi o economie extrem de competitivă bazată pe noile valori ale unei societăți europene conștiente. Și, în timp ce toți ceilalți își construiesc fără milă teritoriile cu fabrici și folosesc tehnologii de laborator noi pentru a înlocui produsele naturale cu cele artificiale, Filletti trebuie să devină o oază în deșert, o livadă de mere printre cele din plastic.
Aceasta este viziunea companiei asupra strategiei de dezvoltare a Moldovei.

Însă, ca orice altă strategie, are nevoie de un obiectiv pe care toată lumea să-l înțeleagă și să-l dorească.

Filletti ne îndeamnă să ne imaginăm că salariul mediu în Moldova este de o mie și jumătate de euro. Pare fantastic, dar țara noastră are toate resursele necesare pentru aceasta - pământ bogat, binecuvântat, climă favorabilă, popor sufletesc și tânăr care gândește și dorește o schimbare. Cu toate acestea, pentru a atinge acest obiectiv, cu toții va trebui să muncim din greu. Fiecare ar trebui să înceapă de la sine și să dezvolte potențialul talentelor în profesia îmbrățișată și în economia socială în ansamblu.

Filletti Group nu este doar un brand, ci o echipă din 1.685 de oameni care gândesc la fel - aceștia sunt cetățeni excepționali din Republica Moldova, care în fiecare zi, timp de aproape 19 ani, se străduie să creeze peste 100 de produse de înaltă calitate, pe baza conceptului „de pe câmp pe masă”.

Acesta a fost odată visul companiei, o promisiune pe care au îndeplinit-o deja.

Însă doresc să devină și mai buni, așa că Filletti își împărtășește planurile și viziunile pe exemplul unui proiect de fermă eco în viitor. Au un obiectiv nou - până în 2025 să construiască propria fermă ecologică inovatoare la nordul Moldovei, în vecinătatea satului Ciutulești. Ferma va cuprinde în jur de 2000 de capete, dintre care 1800 de tauri de carne și 200 de vaci de lapte, în conformitate cu cele mai recente standarde bio: o suprafață de 10 hectare pentru pășunarea liberă a animalelor, producția de preparare a hranei organice pure de pe propriile lor câmpuri, autosuficiența energetică deplină datorată energiei regenerabile conform tehnologiei pentru producerea de electricitate și biogaz din gunoi de grajd, precum și panouri solare de ultimă generație, instalate pe acoperișurile fermelor.

De asemenea, Filletti Group intenționează să lanseze producția de brânzeturi de lapte de fermă și iaurturi bio - toate în conformitate cu cele mai înalte standarde de certificare ecologică europeană.

Ei văd o perspectivă imensă pentru țară în ecoturism. Prin urmare, toate produsele de la fermă pot fi degustate în zona turistică.

Va fi un loc fantastic de frumos, unde oaspeții vor putea medita, se vor odihni pe iarba densă și proaspătă sau în unul dintre cele 5 lofturi eco din mijlocul câmpurilor Filletti, vor gusta steak-uri maturate și brânzeturi veritabile și proaspete într-un restaurant de fermă cu o vedere panoramică a peisajului mioritic din nordul Moldovei.

Au decis să creeze până în 2025 o gamă de produse din materiile lor proprii, absolut ecologice.

Produsele viitorului Filletti sunt carnea proaspătă din animale de fermă hrănite cu iarbă, crenvurști absolut naturali fără E-uri, iaurturi, unt și brânză bio, pâine și cereale din câmpurile lor.

Orice afacere se gândește la misiunea sa și, cu cât este mai creativă și mai responsabilă, cu atât e mai benefică pentru societate. Cel mai mare privilegiu care se acordă oamenilor - să fie cauza unor schimbări bune în viața cuiva. Astfel, Filletti au decis să schimbe viața consumatorilor de carne. La urma urmei, produsele ecologice sunt vitale nu numai pentru vegetarieni.

Viitorul cuprinde, în viziunea companiei, un regim alimentar conștient, hrănitor și echilibrat, de aceea vor produce steakuri din bovine hrănite cu iarbă și, bineînțeles, crenvurști bio fără conservanți, coloranți și potențiatori de aromă - doar carne 100% veritabilă de la ferma eco Filletti - acea naturalețe atât de greu de găsit în zilele noastre pentru iubitorii produselor ecologice. În gama de brânzeturi naturale, au inclus atât propria producție unică, cât și cele mai bune rețete din Basarabia și Italia. De exemplu, cașcavalul Filletti va fi produs după propria rețetă, cu adăugarea vinului roșu - acest tip de cașcaval ”Filletti Rossa maturate” va fi servit în exclusivitate numai la ferma lor ecologică, precum și cașcaval inovator pentru copii, obținut din ricotta moale. La fel și linia tradițională basarabeană, care constă din patru produse: telemea, brânză moldovenească maturată de două feluri și caș afumat. 

Produsele nu conțin aditivi sau conservanți și sunt făcute din lapte de cea mai bună calitate, achiziționat de pe meleagurile moldovenești, pe baza unor rețete bio. Filletti crede că, urmând o strategie corectă, în 5-10 ani poate construi un brand al Moldovei - un brand teritorial care garantează curățenie ecologică de cea mai înaltă calitate, precum și competitivitate europeană și mondială, iar echipa lor știe cum să realizeze acest lucru.

Începând cu 2001, construind un cluster agroindustrial unic care monitorizează calitatea pe întregul lanț de producție, Filletti Group are în prezent o expertiză unică de investiție în sectorul agricol. O perspectivă uriașă în sectorul agricol este cultivarea culturilor organice precum speltă, ovăz, secară și culturi fără gluten - sorg și amarant, folosind tehnologii agricole ecologice. Va fi o sporire a cererii de alune, precum și tradiționalele nuci și migdale. 

Produsele procesate din lavandă, trandafir de ceai și alte culturi sunt subestimate pe piața de uleiuri de parfum naturale. În industria produselor lactate, o perspectivă imensă o au și produsele bio din lapte de capră, nu doar cele de vacă. Untul ecologic pur din Moldova va fi cumpărat de toată Europa, precum și produsele certificate de origine animală fără acceleratoare de creștere - toate acestea sunt piețe stabile și în creștere, cu cerere nelimitată și nesatisfăcută. 

Acum a devenit o tendință de a scrie despre viitor - oamenii de știință, politicienii, consultanții teoretici sunt angajați în acest proces, dar pentru Filletti aceasta nu este o modă. Grupul lor de companii dezvoltă agrotehnologii pe piață mai bine de 19 ani - o muncă uriașă zilnică și o strategie stabilă, pe termen lung, în sectorul real al economiei, care, după părerea lor, este cea mai promițătoare pentru Moldova.

Pe prim plan, în rândul necesităților viitorului Europei vor fi esențiale: nevoia unei ecologii a habitatului, nevoia de hrană pură, care să fie în armonie cu pământul, societatea și planeta, nevoia unei vieți spirituale, nevoia unui mediu social pașnic și fără stres. Moldova are totul pentru a satisface aceste cele mai importante nevoi ale unui viitor mondial progresiv și să le transforme într-un avantaj competitiv al țării - o țară sănătoasă, unde măsura succesului este cheia sănătății și nivelului de trai fericit.

Moldova viitorului este o țară cu recolte bogate, ecologie bună și oameni fericiți care trăiesc în țara lor pașnică. Aceasta este viziunea și visul Filletti Group!

P.

P.

Vezi și aceste știri
Baloane cu bani și manifeste, trimise peste frontieră în Coreea de Nord. Acțiunea enervează regimul de la Phenian

Baloane cu bani și manifeste, trimise peste frontieră în Coreea de Nord. Acțiunea enervează regimul de la Phenian

De ziua limbii ruse, verifică dacă știi traducerea unor cuvinte uzuale pe plaiul nostru (QUIZ)

De ziua limbii ruse, verifică dacă știi traducerea unor cuvinte uzuale pe plaiul nostru (QUIZ)

Medic, despre cei care nu cred în COVID-19: „Păcat că nu le pot face o excursie în Terapie Intensivă” (VIDEO)

Medic, despre cei care nu cred în COVID-19: „Păcat că nu le pot face o excursie în Terapie Intensivă” (VIDEO)

Advertoriale
„Inspiră copilul pentru un viitor mai bun” - o campanie ce susține elevii care nu au acces la învățământul online

„Inspiră copilul pentru un viitor mai bun” - o campanie ce susține elevii care nu au acces la învățământul online

Anastasia Șerșun a ales o carieră în IT: „Dacă vrei să ajungi undeva, trebuie cel puțin să încerci” (Video)

Anastasia Șerșun a ales o carieră în IT: „Dacă vrei să ajungi undeva, trebuie cel puțin să încerci” (Video)

Încă două stații de încărcare a automobilelor electrice, instalate de METRO, în parteneriat cu PNUD

Încă două stații de încărcare a automobilelor electrice, instalate de METRO, în parteneriat cu PNUD

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Explicăm legea ONG-urilor și de ce discuțiile despre ea sunt asemeni unor dezbateri cu adepții „cipizării”
  Podcastul „Bilet în Parlament”: Explicăm legea ONG-urilor și de ce discuțiile despre ea sunt asemeni unor dezbateri cu adepții „cipizării”
 • Marius Solcan - Business la 23 ani, investitorul din avion, cocktail barul Marlene | NOTA DE PLATĂ (VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Vrei să pleci (din partid), dar nu mă, nu mă iei. Cum își justificau transfugii migrările
 • Radu Lazăr - Endava, succesul în carieră, atitudinea față de crize, provocări și oportunități în IT, management | NOTA DE PLATĂ
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Ne uităm peste gard la vecini, sau ce fac alte state în lupta cu COVID-19
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • S-a redeschis havuzul muzical de la „Valea Trandafirilor”! În ce ore ale zilei va funcționa?
 • Anastasia Șerșun: „Este mult mai interesant decât mă așteptam”. Povestea femeii...
Cele mai populare
 • 1
  Raionul Cahul revine la restricții mai dure: Piețele se închid, iar accesul în cimitire este interzis de Paștele Blajinilor
 • 2
  Oameni ca tine: Povestea farmacistei care, la 24 de ani, poartă la gât cheia avântului profesional (FOTO)
 • 3
  Sistemul de sănătate a mai pierdut un angajat în lupta cu noul coronavirus: Bărbatul activa în calitate de șofer pe ambulanță
 • 4
  Decis! Cimitirele din Chișinău vor fi închise de Blajini
Autentificare
Creează cont