„De astăzi începe o nouă pagină în istoria Chișinăului, sper să fie una pozitivă. Nu voi dezamăgi. Din momentul în care va fi validat mandatul meu, voi face tot posibilul ca programul meu să fie pus în aplicare. Voi fi primarul tuturor. În momentul în care îmi va fi validat mandatul, îmi voi suspenda mandatul de membru al PSRM. Ceea ce îmi doresc azi, e să putem crea o majoritate sau coaliție formală/neformală pentru chișinăuieni, cu blocul ACUM”, a spus Ceban.

Socialistul le propune celor din ACUM să „divizeze responsabilitățile în mod egal”. „Asta ar însemna doi viceprimari, cel puțin doi pretori. Să avem un președinte de CMC permanent. E o clauză care poate fi modificată. Sunt deschis spre cooperare cu toți consilierii care nu au probleme de integritate, ca fiecare să participe la soluționarea problemelor capitalei. Îmi propun o agendă foarte serioasă în lupta contra corupției la primărie. Mizez pe sprijinul și cooperarea fiecăruia”, afirmă Ceban.

Primarul ales s-a arătat sigur că există șansa să fie creată o „majoritate viabilă”. Amintim că la Chișinău, conform CEC, Ion Ceban a obținut 52,39%, iar Andrei Năstase 47,61%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!