Potrivit portalului magistrat.md, Vladimir Timofti a fost numit în funcția de judecător la CSJ în iunie 2003.

Între anii 1990-1992, a activat judecător la Tribunalul militar din Kutaisi, Georgia. Ulterior, până în 2003, a fost magistrat la Judecătoria militară din Chișinău, unde a ocupat și funcția de vicepreședinte.

Potrivit Ziarului de Gardă, Vladimir Timofti a făcut parte din completul de judecători de la CSJ care, la 12 februarie 2017, a respins ca inadmisibile recursurile depuse de părțile din dosarul ex-premierului Vladimir Filat, judecat pentru corupere pasivă și trafic de influență, condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare. Timofti a făcut parte și din completul de judecători care a pus punctul final în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare.

Pe 24 septembrie 2019, CSM a admis solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, pentru ridicarea imunității ex-președintelui Curții Supreme de Justiție Ion Druță și a dat acordul pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționarea acestuia. 

Amintim că, inițial, procurorii au deschis un dosar penal pe îmbogățirea ilicită a lui Ion Druță. În urma perchezițiilor pe acest dosar, oamenii legii au găsit în biroul său documente care ar conține mai multe indicații pe anumite dosare și deciziile care urmau a fi luate de judecătorii care le examinau. Ulterior, în urma cercetărilor, a fost deschis un nou dosar penal pe ingerință în înfăptuirea justiției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!